Groep 5 van de Trimaran schenkt mooi bedrag aan Vogelasiel

trimaran

Groep 5 van basisschool De Trimaran heeft vrijdag een ochtend doorgebracht in en om Vogelasiel de Paddestoel. Voor de verjaardag van juf Eva mocht de klas zelf iets verzinnen en organiseren. Vorig jaar hadden ze een speurtocht in elkaar gezet en dit jaar wilden ze naar de plaatselijke vogelopvang. Door alle berichtgeving wisten ze dat het financieel moeilijk is voor Vogelasiel de Paddestoel. Ze bedachten een actie om geld in te zamelen en haalden een bedrag van €211,15 bij elkaar. Na de leuke en leerzame ochtend gaven ze de cheque met het bijbehorende bedrag aan beheerster Melanie.

De groep had geen moeite met het bedenken van een inzamelingsactie. Ze gingen zelf dingen maken en die werden tijdens een minimarkt in de klas verkocht aan ouders en belangstellenden. Een ouder doneerde groente uit eigen tuin en die vonden ook gretig aftrek. Verder zamelden ze tijdens deze markt lege flessen in en gingen zelfs de deuren langs voor statiegeldflessen.

Vogelasiel
Samen met juf en hulpouders gingen de kinderen op pad naar het vogelasiel. Daar werden ze met open armen, limonade en koek ontvangen. De grote groep ging lekker spelen in het bos en beheerster Melanie nam de kinderen in groepjes van vier mee het asiel in voor een leerzame rondleiding. Kijken hoe een specialist jonge vogeltjes voert en even om een hoekje gluren bij vogels in de opvang is leuk. Door de kleine groepjes konden de kinderen ook veel vragen stellen, ze wilden soms het naadje van de kous weten.

Cheque
Toen beheerster Melanie de cheque kreeg aangeboden was ze blij verrast met dit mooie bedrag. Ze vertelde dat ze hiermee weer vele dieren kunnen helpen. Er is geld nodig voor voer en medicijnen voor de gewonde en zieke dieren in het asiel. De kinderen zijn apetrots op het bedrag dat ze konden aanbieden en de beheerster kreeg een luid applaus voor het werk dat ze doet en de rondleidingen die ze heeft gegeven.

 

 

 

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie