Groen en groei provincie moeten in balans zijn

Maar liefst 95 procent van de Noord-Hollanders is positief over wat de provincie Noord-Holland het belangrijkst vindt voor 2050: de balans tussen economische groei en leefbaarheid.

Ook het versterken van het Noord-Hollands landschap is belangrijk. Dat blijkt uit een enquête die provinciebestuur liet houden onder inwoners. De resultaten ondersteunen de toekomstvisie die de provincie  in de maak heeft. Deze zogeheten Omgevingsvisie NH2050 wordt later dit jaar vastgesteld door Provinciale Staten.

Gedeputeerde ruimtelijke ordening Joke Geldhof is blij dat uit het publieksonderzoek naar voren komt dat de inwoners van Noord-Holland de belangrijkste punten uit de Omgevingsvisie NH2050 onderschrijven. “Natuurlijk kunnen we niet voorspellen hoe de wereld en Noord-Holland er in het jaar 2050 uitziet. Wel willen we kansen benutten die zich bij veranderingen voordoen.” Aldus de provinciebestuurder.

Behalve de genoemde doelen vinden Noord-Hollanders ook de verbouw van gezond voedsel belangrijk. Verder moet energie groen opgewekt worden. Kustgebieden moeten ongerept blijven en in de stad moeten voldoende betaalbare woningen voorhanden zijn.

De provincie heeft voor het representatieve onderzoek 1.447 Noord-Hollanders ondervraagd, verdeeld over negen regio’s, waaronder de Noordkop. Naar verwachting wordt de Ontwerp Omgevingsvisie NH2050 18 juni ter inzage gelegd en stellen Provinciale Staten in oktober of november de definitieve visie vast.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie