Gratis wifi dankzij Europa?

Het Europees Parlement heeft ingestemd met het WIFI4EU-plan. Het fonds stelt totaal 120 miljoen euro beschikbaar (maximaal € 20.000,- per aanvraag), voor de aanschaf van apparatuur voor lokale projecten die gericht zijn op het voorzien van gratis openbaar wifi in publieke ruimtes.

Hiermee kunnen ruim 6000 gemeenten in de gehele EU worden voorzien van gratis openbaar WIFI. De regeling dekt de kosten van de apparatuur en installatie van de internettoegangspunten.

De gemeente betaalt zelf het internetabonnement en het onderhoud gedurende ten minste drie jaar. De gelden uit dit fonds zullen snel vergeven zijn denkt Beter voor Den Helder, want toekenning van de subsidie gebeurt op basis van indiening, dus op is op!

Een gratis openbaar WIFI netwerk biedt volgens de fractie kansen voor de openbare orde en veiligheid, in het bijzonder in gebieden waar veel inwoners samenkomen.

“Denk daarbij aan de uitgaanscentra, winkelgebieden en grote evenementen. Ook voor promotie van onze gemeente en ondernemers kan het worden ingezet, want op de inlogpagina van het gratis netwerk zijn mogelijkheden om de gemeente en bijvoorbeeld evenementen onder de aandacht te brengen.”

De kosten kunnen wat BvdH betreft deels gedekt worden uit bijdragen van ondernemers en/of reclame-opbrengsten. De fractie roept het college op hier snel werk van te maken en een aanvraag in te dienen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie