Gratis van en naar Teso veerhaven

Op maandag 1 mei keert de OV-chipkaart terug in het Texelse openbaar vervoer. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan een wens van de reizigers op Texel. De ritprijs blijft € 3,–. Het reizen met de Texelhopperpas of het losse kaartje blijft ook mogelijk.

De OV-chipkaart werkt niet voor de kleine hopperbusjes. Voor het reizen met deze busjes dient 1 uur van te voren gereserveerd te worden. Dat kan online via texelhopper.nl, middels de Texelhopperpas of door te bellen nadat een papieren kaartje is aangeschaft.

Reizigers die vanaf aankomst op de veerhaven per bus naar het NS-station Den Helder willen reizen, kunnen net als voorheen zonder een vervoerbewijs te tonen instappen.

Daarnaast zal met ingang van 1 mei 2017 ook voor het traject NS-station Den Helder – Veerhaven gelden dat hier niet meer voor betaald hoeft te worden. Hiermee wordt zowel de heen- als de terugreis met als bestemming veerhaven, ook voor de reizigers die met een OV-Chipkaart met buslijn 33 van Connexxion reizen, gratis.

Passagiers die vanaf de veerhaven door willen reizen naar Texel kunnen dit dus vanaf 1 mei 2017 doen met de OV-chipkaart of door het kopen van een €3.- Texelhopper kaartje bij de chauffeur of het loket.

Voor thuiswonende Texelse studenten en uitwonende studenten met een ouder op Texel die in het bezit zijn van een Texelhopperpasje met een studentenabonnement verandert er niets. Op www.texelhopper.nl leest u meer over de nieuwe regeling en alle andere Texelhopperzaken.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie