Gratis pizza, verkopen mag nog niet

De nieuwe vestiging van New York Pizza, op het station van Den Helder, mag voorlopig nog niets verkopen. Vrijdag bleek de gemeente nog geen exploitatievergunning te hebben afgegeven.

“Het kan nog twee weken duren alvorens die er is”, laat Josje Slingerland van NYP weten.

Aan belangstelling had de nieuwe onderneming niets te klagen, vrijdagmiddag. Velen waren op de openingsstunt, een pizza voor 1,99 euro, afgekomen. Het bleek nog goedkoper, want zonder vergunning mocht er niks ter plaatse verkocht worden. En dus werden ze gratis weggegeven. 1 per persoon, wat niet iedereen kon waarderen, maar wel helemaal gratis. De rijen waren lang en stonden tot ver buiten het stationsgebouw.

Afhalen kan voorlopig dus niet, maar “we gaan wel gewoon open voor bezorging”, aldus Slingerland. “En uiteraard kijken of we het probleem van de ontbrekende vergunning zo snel mogelijk kunnen oplossen.” De onderneemster werd donderdagmiddag met het probleem geconfronteerd. “Een ontzettende domper”.

Den Helder was een van de grotere locaties waar New York Pizza nog wilde openen. De gevonden plek stond jarenlang leeg, maar was vroeger een stationsrestauratie.

Er is meer dan alleen pizza te koop, ook hamburgers en kipburgers zijn verkrijgbaar, net als lasagne, chicken wings, desserts en ijs van Ben & Jerry’s. Een kleine dertig personeelsleden zijn aangenomen om de klanten zo goed mogelijk te bedienen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie