Gratis parkeren wordt blauwe zone

Het pas onlangs (1 december) ingevoerde gratis parkeren in de binnenstad wordt binnenkort alweer gedeeltelijk teruggedraaid. Dat heeft wethouder Odd Wagner maandagavond gemeld.

Het college komt hiermee terug op de eigen belofte dat pas na een eerste evaluatie in maart gekeken wordt naar de voorlopige resultaten van de invoering van gratis parkeren.

Het gratis parkeren zou in elk geval tot en met het derde kwartaal van 2018 stand houden en daar wordt nog niet direct iets in veranderd, maar een aantal terreinen waar nu volledig gratis parkeren geldt, wordt straks een blauwe zone. Daarmee is het gratis parkeren in duur beperkt. Volgens Wagner gaat het onder meer om het Bernhardplein.

“Tijdens de collegevergadering van 10 januari neemt het college een besluit tot het invoeren van meer blauwe zones in de binnenstad”, aldus Wagner. Aangezien het college dit eigenhandig mag beslissen, heeft de gemeenteraad er verder geen zeggenschap over.

De burgers wel, want het besluit dient wel formeer zes weken ter inzage te worden gelegd. In die periode kunnen mensen reageren op het voorgenomen besluit. “Dus ergens half tot eind februari 2017 wordt het dan effectief”, vertelt de wethouder.

De reden voor de snelle aanpassing van het gratis parkeren is de berichten recent dat het al in de drukke decembermaand, waarin extra veel mensen de stad in gaan voor Sint- en kerstinkopen, snel vol staat op sommige terreinen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie