Gratis cursus Politiek Actief

Op 22 maart start in Den Helder de cursus Politiek Actief. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, als commissielid of als raadslid.

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op 22 maart, 29 maart, 5 april en 10 april. Naast theoretische kennis, verbeteren deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren.

Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering en lopen zij een (korte) stage bij een politieke partij in Den Helder.

Aanmelden voor deze cursus kan door een gemotiveerde email te sturen naar: griffie@denhelder.nl. Vermeld in de email ook naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en leeftijd. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie