Grachtenconcert bij Windkracht 13

Op de Keizersgracht achter Windkracht 13 houden de Vrienden van Den Helder voor de 8e keer het Grachtenconcert. Zondag 10 juni valt van één tot zeven uur te genieten van optredens op het ponton in de gracht. Wat ook geldt: het concert is gratis te bezoeken.

“We maken er weer een gezellige familiedag van met muziek, hapjes, drankjes, lampionnen, bootjes  en hopelijk het zonnetje”, laten de Vrienden van DH weten. Ze doen ook weer een oproep aan bezitters van een bootje. “Kom massaal naar de Keizersgracht.” Het programma is als volgt:

Yorick van Norden
Een multi talent. Op het grachtenconcert maakt hij zijn opwachting met een band met Maarten Kooijman (Johan), Danny van Tiggele (Mister and Mississippi), Paul Bond (Dandelion) en Wouter Tol (Dandelion).
The Howlin’
De indrukwekkend mooie stem van de frontman Joel Garthe is er een uit duizenden. Perfect voor de sound van The Howlin’, die soul, blues en indie combineert tot een geheel eigen sound, overgoten met een flinke dosis rauwe verleiding.
High Pressure
De Helderse band brengt een ode aan de Nederlandstalige muziek. Nummers van De Dijk, Blof en The Scene komen voorbij. De band bestaat inmiddels 20 jaar en uit 9 personen.
Eut
De verrassing van Noorderslag: Eut (foto). Deze zomer staan ze op veel festivals. Eut combineert een Zweeds  talent voor melodie met een Duits gevoel voor ritme, Franse flair en Britse bravoure. Het maakt Postpop. Het knalt en is catchy. Kijk uit voor dikke beats en mooie melodieën, catchy popsongs in een dwangbuis over jeugdigheid en volwassen worden.

Bij het slecht weer geen nood: de hele show verhuist dan naar binnen in galerie Windkracht 13. De pauzes worden opgevuld door de dj’s Mr. Rigter en Erik Houwling.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie