Goed weekend voor het Helderse veldvoetbal

In het weekend waarin FC Den Helder het goede voorbeeld gaf door zich te plaatsen voor de nacompetitie, zijn HCSC en JVC hier ook in geslaagd. De zaterdagclub was afhankelijk van het verlies van JOS / Watergraafsmeer tegen kampioen HBOK. De mannen van Pascal Hamers moesten zelf ruim winnen van het onderaanstaande PSZ.

Door doelpunten van Vet, Mario Post, Timo Swart en Bart van Steen wisten de Nieuwediepers deze eerste horde te nemen. Toen ook nog HBOK met 5-2 won van Watergraafsmeer was de feestvreugde compleet. “Dit is toch wel bizar, voor de winterstop op een voorlaatste plaats en in 2019 op de valreep plaatsing voor de nacompetitie”, vertelt trainer Pascal Hamers.

Ook de Julianadorper veldvoetballers hebben zich geplaatst voor de nacompetitie. Voor de winterstop was het nog een beetje wisselvallig voor de spelers van trainer Ben de Viseer, maar na de winterstop zetten de Nieuwediepers een ongekende zegereeks neer, die mogelijk kan leiden tot promotie naar de derde klasse. Door doelpunten van Maiky Raap (tweemaal) en Bart Clemens werd de Koog met 0-3 verslagen.

Zeemacht sluit een wisselvallig seizoen af met een 0-1 overwinning op Kaagvogels, door een benutte strafschop van Remsey Carmelia. “We moeten het hele seizoen met een wisselende samenstelling spelen”, aldus trainer Harald de Klerk. “Als we redelijk compleet zijn, is een plaats in de top drie zeker mogelijk. Nu lopen we de nacompetitie net mis.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie