Gezond Wandelen zoekt begeleiders

Binnenkort start “Gezond Natuur Wandelen” met een nieuwe wekelijkse wandeling in de natuur van Den Helder. Om dat te begeleiden zijn mensen nodig. Wie het leuk vindt om eens per week of eens per maand een wandelgroep te begeleiden, wordt gevraagd zich te melden.

Gezond Natuur Wandelen is erg populair aan het worden. Er zijn nu al 33 wandelingen in het hele land. Het doel is om met mensen, die om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, een keer per week een wandeling te maken van maximaal een uur.

Dit vanaf een vaste locatie, op een vast tijdstip en in een rustig tempo. Behalve het positieve effect op de gezondheid is het natuurlijk vooral ook heel erg gezellig! Na afloop is er gelegenheid voor het samen drinken van een kopje koffie.

“We zijn op zoek naar vrijwillige begeleiders die een nieuwe wandeling op een nog nader te bepalen locatie in Den Helder willen komen versterken”, laat de organisatie achter de wandelingen weten. Een mogelijke startlocatie zou Zalencentrum de Draaikolk kunnen zijn, maar ook veel Helderse buurthuizen hebben belangstelling.

Het enthousiasme voor de natuur en/of het wandelen overbrengen op anderen? Op regelmatige en vrijwillige basis een wandelgroep begeleiden? Geef u dan op! Nieuwe begeleiders krijgen een dagcursus van de wandelbond en een EHBO-cursus aangeboden.

Meer informatie? Bezoek dan www.gezondnatuurwandelen.nl. Begeleider worden? Neem contact op met Nicky Schuurman via n.schuurman@natuurlijkezaken.nl of 06 – 33984285.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie