Gezond op stap in Avondvierdaagse

De eerste dag van de Helderse Avondvierdaagse zit er op. De deelnemers zijn gezond op stap, ook door flesjes water die ze onderweg aangereikt krijgen van de AH-vestiging in De Schooten en die op het Julianaplein.

Net als vorig jaar zorgen ze ook voor een gezonde snack. De route in de Schooten is zelfs aangepast om ervoor te zorgen dat het bevoorraden van de stoet kinderen makkelijker verloopt. Vorig jaar kwam er in het nieuws dat sommige scholen niet meer wilden meelopen met de Avondvierdaagse.

Een van de redenen zou zijn dat het een snoepfestijn geworden was. Het bestuur van de avondvierdaagse, AH  en de organisatie Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) sloegen de handen ineen om van het ongezonde imago af te komen. Ook dit jaar wordt de samenwerking voortgezet met fruit of water.

Den Helder is sinds 2016 een JOGG-gemeente en ziet graag dat de omgeving van kinderen gezonder wordt. Dat kinderen genoeg ruimte hebben om te spelen, maar ook aan minder (zoete) verleidingen worden blootgesteld. Hiervoor is in Nieuw Den Helder bijvoorbeeld een watertappunt geplaatst en ook op het Julianaplein staat er een.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie