Gezellige vrijmarkt in Tuindorp

Er was zaterdag weer een gezellige vrijmarkt in Tuindorp. Er waren hapjes, drankjes en natuurlijk veel muziek. In de Dahliastraat, helemaal op het hoekje, stond Hava. Afkomstig uit Bosnië en woont al sinds 2001 in Nederland. Kennen ze dit in Bosnië ook? “Nee, dit is echt typisch Nederlands, maar het is zo leuk. Je krijgt de kans om even met de mensen te praten en soms verkoop je ook nog wat.”

Even verderop zit een groepje mensen gezellig voor hun huis een broodje te eten en te genieten van het zonnetje. Wesley heeft de partytent opgezet en een echte marktkraam eronder geplaatst. “We hebben hier van alles”, zegt Wesley, “kleding, speelgoed, lampen, een radiootje, noem maar op”. Wesley vindt dat er wel wat meer bezoek had mogen komen. “Het is een beetje zuinig.”

Op het Asterplein twee medewerkers van Creacentrum De Vlinder uit Julianadorp. Er staan al heel veel fraai beschilderde flessen op de tafel uitgestald. De Vlinder is van Miranda de Loos, zij is een gediplomeerd activiteitenbegeleidster, allround styliste en etalage ontwerpster. “De kinderen kunnen een mooie fles beschilderen met een flamingo er op, of gewoon een eigen ontwerpje maken. Ook is het mogelijk om iets met mozaïek te doen, ja eigenlijk doen wij hier in het klein wat we op het creacentrum in het groot doen. ”

Burendag
Sylvia hamerslag zit in de organisatie van de vrijmarkt. “Ik ben best tevreden”, laat ze weten. “Ik zie het zonnetje schijnen, ik zie blije gezichten en als ik blije gezichten zie, dan ben ik ook blij.” Dit is het vierde achtereenvolgende jaar dat de vrijmarkt wordt gehouden en al die jaren was het altijd mooi weer. “We hebben een mooi draaiboek en daar putten we elk jaar uit en zo af en toe worden daar wat mutaties in toegepast, maar het werkt gewoon elk jaar weer. Volgend jaar denken we er over om het op Burendag te doen. Elto heeft tijdens Burendag ook altijd iets te doen, dus wellicht kunnen we dat koppelen. Er zijn ook ideeën om het dan volgend jaar op het fort Dirksz Admiraal te houden”, aldus Hamerslag.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie