Geweld tegen politie bij fikse vechtpartij

De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid op Willemsoord.

De politie is ter plaatse gegaan om de vechtpartij te stoppen. Ook buiten de horecagelegenheid bleek er al gevochten te worden. De politie zag dat een 20-jarige man uit Den Helder gewond was en hij werd door de politie uit de situatie ontzet en met onbekende verwondingen door de politie overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie kreeg tijdens het orde handhaven te maken met veel agressie van diverse bezoekers die zich tegen de politie keerden. Meerdere politiemensen uit Noord-Holland moesten ter plaatse komen om de orde te handhaven.

Een politieman raakte tijdens het incident gewond: hij werd met onder meer een hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis. Een 32-jarige man uit Den Helder werd aangehouden en hij zit momenteel vast.

De recherche doet onderzoek naar de vechtpartij. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiemensen hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie