Gesprekken over H&M zijn geheim

Modeketen H&M gaat de vestiging in de Kroonpassage sluiten. Dat slaat een groot gat in de winkelstand van de binnenstad. In een poging om dit te voorkomen zijn de gemeente en stadsontwikkelaar Zeestad in overleg gegaan met het modeconcern. De fractie van D66 (oppositie) stelde er vragen over aan B en W.

Op welke wijze en met welke argumenten is met H &M overlegd? En zou de winkel niet in de voormalige winkel van V&D in de Beatrixstraat verder kunnen gaan? En als de zaak verdwijnt uit de Kroonpassage, heeft de leegkomende ruimte dan al een nieuwe bestemming? Zijn er contacten met potentiële kandidaten?

Het college zegt in zijn antwoord de zorg van D66 te delen. De inzet is er op gericht om van de locatie van de voormalige V&D en de aangrenzende Kroonpassage een aantrekkelijk gebied te maken. “Wij zijn wel van mening dat we gesprekken daarover met en tussen partijen (-) niet openbaar kunnen delen.”

Wel willen B en W de gemeenteraad onder geheimhouding informeren over de stand van zaken, wat in de raadscommissie van 4 maart zijn beslag kan krijgen.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie