Geslaagde reddingsactie voor KNRM

De vrijwilligers van de Helderse reddingboot werden zondagmiddag gealarmeerd door de kustwacht: er werd een persoon vermist bij het strand, waarbij er van uit gegaan werd dat deze persoon in het nog koude zeewater lag.

De kustwacht had eveneens de KNRM reddingboten van Callantsoog, Petten en Oudeschild gealarmeerd en ook de NHV – SAR helikopter was onderweg. Gezamenlijk werd er gezocht en na enige tijd ontdekte de bemanning van de Joke Dijkstra een klein stipje in de verte, welke even later inderdaad de gezochte persoon bleek te zijn die door de uitgaande ebstroom al een flink eind was meegenomen.

Razendsnel werd de drenkeling via de kantelklep aan boord genomen en in een onderkoelingsbrancard gelegd. Ondertussen had de NHV SAR helikopter medisch personeel afgezet om de drenkeling te verzorgen aan boord van de reddingboot. Met hoge vaart voer de Joke Dijkstra naar Den Helder waar het slachtoffer werd overgegeven aan een ambulance. Al met al een zeer succesvolle redding, mede door een prima samenwerking tussen de Kustwacht, KNRM en de NHV-SAR helikopter.

Info: KNRM Den Helder, foto: Inter Visual studio / Marcel Barriel

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie