Geslaagde editie Grachtenconcert

Het grachtenconcert was zondag weer een doorslaand succes. Veel Nieuwediepers kwamen langs om te genieten van muziek én zon, want over het weer had niemand te klagen.

Wat ontbrak was het podium op het water en dat vonden velen toch wel jammer. Had alles te maken met de kosten en het ontbreken van de benodigde sponsoring, maar volgend jaar keert dat podium vast weer terug.

Dat zou het dan ook iets leuker maken voor de mensen die met een bootje op het concert waren afgekomen. Het aantal bootjes viel, ondanks afgelopen week nog een extra oproep via de media, iets tegen. Het hoge water had daar deels schuld aan, want niet alle bootjes konden daardoor de plek van de muziek bereiken.

Het publiek dat er wel was genoot van de optredens en de acts. Een enkele muzikant verraste zelfs door middenin een optreden de gracht in te duiken!

De aangekondigde surprise-act kwam natuurlijk ook, op het balkon van Windkracht 13 stond opeens mezzo-sopraan Mylou Mazali, die ook al eens optrad tijdens het Amsterdamse Prinsengrachtconcert. Westfriese klanken kwamen later van Skotwall, Granddad Daniel trad tussen de partijen door op en al met al vermaakte een ieder zich opperbest.

Een geslaagd evenement dus weer in Den Helder, met dank aan de organisatie door de Vrienden van Den Helder.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie