Genomineerd voor Beste Binnenstad

Samen met de binnensteden van Hoofddorp, Almere, Roosendaal en Purmerend is ook de binnenstad van Den Helder genomineerd voor de titel van Beste Binnenstad 2017-2019 in de categorie middelgrote stad.

De titel Beste Binnenstad wordt elke twee jaar uitgereikt door het Platform Binnenstadsmanagement.

Dit jaar wordt de Verkiezing Beste Binnenstad (VBB) voor de derde keer gehouden. Volgens de organisatie levert de titel “een belangrijke bijdrage aan de erkenning van de verrichte inspanningen onder professionals die actief zijn op het gebied van exploitatie, vastgoed en overheid in de binnenstad”.

De komende maanden moeten de genomineerden in een geschreven document aangeven waarom zij de titel van beste binnenstad verdienen.

Begin augustus wordt bekend welke twee plaatsen per categorie naar de finale gaan, waarna die in september door de voltallige jury, bestaande uit achttien professionals uit bedrijfsleven, overheid, onderwijs en cultuur, worden bezocht. Zij beoordeelt de plaatsen op onder meer retail, cultuur, veiligheid, horeca, duurzaamheid, bereikbaarheid en digitalisering.

De winnaars worden op 23 november bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in de huidige titeldrager in de categorie grote steden, Rotterdam.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie