Gemengde gevoelens over extra subsidie schouwburg

De schouwburg krijgt volgend jaar drie ton extra aan subsidie. Daar heeft de gemeenteraad maandagavond mee ingestemd. De totale subsidie gaat daarmee naar ongeveer 2 miljoen euro.

Het was geen unaniem besluit van de raad, maar het vond wel een meerderheid. Alleen de PVV, Beter voor Den Helder, Seniorenpartij, Behoorlijk Bestuur en Gemeentebelangen stemden tegen. Een amendement van Behoorlijk Bestuur en PVV om aan de extra gelden de voorwaarde te verbinden dat de Kampanje volgend jaar de horeca afstoot, werd uiteindelijk niet eens in stemming gebracht. Het was duidelijk dat het geen meerderheid zou halen.

“De VVD is trots op het feit dat we een schouwburg in onze stad hebben met een regionale functie. Het zou mooi zijn als we in de toekomst ook de kosten regionaal kunnen verdelen, maar zover is het nog niet”, sprak Petra Bais. “Landelijk is bekend dat culturele instellingen eigenlijk nooit zonder subsidie kunnen. Wij juichen ondernemerschap toe en gaan ervan uit dat het zakelijke deel in de toekomst meer kan bijdragen aan het culturele deel.”

Lees meer bij onze Mediapartner Den Helder Actueel.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie