Gemeenteraad neemt begroting 2019 aan

Met 24 stemmen voor en 6 tegen keurde de gemeenteraad woensdag de begroting voor 2019 goed.

De twaalf raadsfractie vergaderden er twee avonden over. De sfeer was zakelijk en van de ruzietoon van toen was geen sprake meer. ‘Omdenken’ en naar de toekomst kijken was het breed gedragen motto.

Wat niet wegneemt dat een dertigtal 30 wijzigingsvoorstellen (amendementen) werden ingediend en 14 opdrachten (moties) voor ander beleid. De meeste voorstellen werden ingediend door de oppositie, GroenLinks en D66 voorop.

Het overgrote deel van de amendementen en moties haalde het niet. Een handvol wijzigingen en voorstellen wel: het Vogelasiel blijft voorlopig open en de Lokale Omroep Stichting krijgt met 20 duizend euro financieel meer armslag.

De deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers van buurthuizen blijft in tact en ook de bezuinigingen op het community college van Scholen aan Zee en de sportverenigingen zijn van de baan.

Voor de begroting stemden Beter voor Den Helder, CDA, VVD, CU, Stadspartij, Seniorenpartij, Gemeentebelangen en de PvdA. Tegen stemden: GroenLinks, Behoorlijk Bestuur en de PVV. De tweemansfractie D66 stemde verdeeld: een voor een tegen.

De begrotingsraad was live te volgen op LOS TV. Onze mediapartner Den Helder Actueel hield een liveblog bij. Zie: DEN HELDER ACTUEEL

Illustratie: uitslag stemming begroting gemeente Den Helder 2019.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie