Gemeente zet versoepeling regels door

Terwijl de slijters van Nederland naar de rechter stappen om te voorkomen dat niet-horecagelegenheden een drankje serveren, maakt Den Helder zich juist op voor versoepeling van de regels. Het moet mogelijk zijn met ingang van komende zomer.

De brancheorganisatie voor slijters doet aangifte tegen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, omdat zij van mening zijn dat de VNG zich schuldig maakt aan opzettelijke uitlokking van overtreding van de Drank- en Horecawet.

De VNG heeft momenteel een pilot lopen, waarin gemeenten en ondernemers mengvormen tussen winkels en horeca onderzoeken. Hierbij mogen winkels ook alcohol schenken of verkopen en proeverijen organiseren, terwijl horecazaken producten mogen verkopen.”

Den Helder is niet een van de bedoelde pilotgemeenten, maar heeft wel soortgelijke plannen. “Wij hebben er juist bewust voor gekozen om het experiment breder te trekken, omdat wij verwachten dat de behoefte van onze ondernemers meer zit bij een verlichting van andere regels en beleid”, stelt wethouder Kuipers nu desgevraagd.

De aanleiding voor het experiment is het feit dat winkeliers en horecaondernemers te maken hebben met een grote hoeveelheid wetten en regels waaraan zij moeten voldoen. “De grote meerderheid van deze regels is ooit om goede redenen ingevoerd. Echter, bij elkaar opgeteld hebben deze regels beperkingen tot gevolg voor ondernemers. Het maakt ondernemerschap lastiger en daarmee minder aantrekkelijk.”

Lees het hele verhaal op LOS Mediapartner Den Helder Actueel.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie