Gemeente verduurzaamt eigen vastgoed

In een brief aan de gemeenteraad geven B en W informatie over de verduurzaming van gebouwen die eigendom zijn van de gemeente Den Helder.

Op het punt van aanbesteding staan zonnepanelen, het isoleren van leidingen en energiezuinige lichtschakeling voor het gemeentegebouw aan de Ambachtsweg 25. Soortgelijke investeringen staan op stapel voor een aantal de gymzalen, waaronder de zaal aan de Drooghe Bol in Julianadorp en die in de Lombokstraat.

De LED-verlichting van de parkeergarage in de Sluisdijkstraat (foto) wordt vervangen. Ook de brandweerkazerne in Julianadorp wordt verduurzaamd, onder meer door het isoleren van dak en gevel.

Met deze werkzaamheden wordt naar verwachting nog dit jaar een begin gemaakt.

De vernieuwingen moeten leiden tot minder energieverbruik, reductie van CO2 en het opwekken van hernieuwbare energie. De verwachte daling van energielasten is geraamd op 11 duizend euro op jaarbasis.

Ook voor 2019 staan er projecten in de planning, waaronder het pompgebouw aan de Duinweg bij Huisduinen, Cinema Zevenskoop aan het  Julianaplein en de brandweerkazerne aan de Bastiondreef.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie