Gemeente trots op internationale prijs School 7

“Uiteraard ben ook ik ontzettend trots!”, reageert cultuurwethouder Heleen Keur op het nieuws dat de Helderse bibliotheek de Public Library of the Year Award 2018 in de wacht heeft gesleept. “Ik voel mij echt een geluksvogel dat ik als gloednieuwe wethouder van cultuur overal waar ik kom mag roepen dat de beste bibliotheek ter wereld in ‘mijn’ stad staat.”

Keur is ook blij voor de mensen van de bieb. “Natuurlijk ook voor iedereen die regelmatig dit prachtige gebouw bezoekt. Als je er binnen bent, voel je gewoon aan alles dat je in een heel bijzonder pand bent. Maar dat hoef ik niet uit te leggen, het winnen van deze prijs zegt genoeg. Hoe mooi is het dat de oude School 7 twee jaar geleden een culturele bestemming heeft gevonden.”

Tien jaar geleden is Den Helder begonnen met het opknappen van de binnenstad. Die aanpak geldt inmiddels als een voorbeeld voor de rest van het land. Wethouder Keur: “Deze prijs zie ik daarvan als tastbaar bewijs. Het is een heel groot compliment aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen, van architect en bouwer tot bestuur en medewerker.”

Juist aankomend weekeinde wordt het jubileum gevierd van 10 jaar Stadshart op Koers. “We hebben nu nog een extra reden om dit met z’n allen groots te vieren. Ik nodig bij deze iedereen in Nederland uit voor dit Helderse feest. Het is meteen een mooie gelegenheid om (opnieuw) kennis te maken met onze fantastisch opgeknapte binnenstad. En natuurlijk is iedereen welkom om onze prachtige, beste bibliotheek van de wereld te komen bewonderen.”

De Helderse School 7 opende in april 2016 haar deuren voor het publiek en werd een jaar later uitgeroepen tot de ‘beste bibliotheek van Nederland’. Het markante gebouw is ontworpen door architect Evelien van Veen en interieurarchitect Marcel van de Veer tekende voor de inrichting, die aan een huiskamer doet denken.

Op de foto de afvaardiging van School 7 in Kuala Lumpur met van links af Desiree van Ham, Jacinta Krimp, Anita Ruder en Lesley Alma.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie