Gemeente Den Helder niet onder curatele

De schrik zat er bij sommige raadsleden al goed in, maar voor paniek is voorlopig geen reden. Den Helder wordt niet onder curatele van de provincie gesteld. De gemeente krijgt voorlopig nog zelf de kans om de begroting op orde te krijgen.

In het DHA/LOS-radioprogramma De Week op Zaterdag lieten raadsleden Jan Klopstra (VVD), Harrie van Dongen (Stadspartij) en Marije Boessenkool (GroenLinks) zich ontvallen dat ze de dag na het vaststellen van de begroting een brief van de provincie ontvingen.

Alle raadsleden werden ontboden op het provinciehuis in Haarlem, voor een gesprek. Zo’n uitnodiging krijgen ze niet elke week en de gemeente is al een paar keer gewaarschuwd om te zorgen voor een sluitende meerjarenbegroting, dus heel voorzichtig was 1 en 1 toch al 2. Maar het valt mee, meldt provinciaal woordvoerder Imre de Roo aan het Noordhollands Dagblad.

Vooral Klopstra zag de bui al hangen, de kans op een onder curatele stelling leek hem nadrukkelijk aanwezig. Maar zover is het dus nog niet. De Roo meldt dat er donderdag weliswaar “een belangrijk gesprek met vertegenwoordigers van de raad” wordt gevoerd, maar meer dan een aansporing om de begroting snel op orde te krijgen wordt het niet. “Het is vervolgens aan hen om actie te ondernemen.”

(Bron NHD en DEN HELDER ACTUEEL/)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie