Gemeente betaalde niet mee aan traplift

Er is geen sprake van dat de gemeente heeft meebetaald aan de plaatsing van een traplift, terwijl het verzoek om een bijdrage eerder was afgewezen. Dat stelt het college in antwoord op vragen van Behoorlijk Bestuur.

De fractie kwam met de vragen naar aanleiding van een uitzending van het RTL-programma “Ik zorg voor jou”. In het programma werd volgens BB de suggestie gewekt dat de gemeente “een gedeeltelijke tegemoetkoming had betaald in de kosten van een traplift.” Dat zou gebeurd zijn, na aandringen van de presentator.

De uitzending werd afgesloten met een korte voice-over met de mededeling dat de gemeente het initiatief een inwoner te helpen een oplossing te vinden omarmt en daarom bereid is een bijdrage te leveren.

“Deze reactie heeft mogelijk de indruk gegeven dat de gemeente een deel van de kosten van het plaatsen van een traplift heeft vergoed, terwijl dit niet het geval is”, zo benadrukt het college.

“De betreffende cliënt had baat bij het krijgen van meer ondersteuning van haar netwerk en het plaatsen van een traplift in haar woning. Uit coulance hebben wij een bijdrage gegeven voor het vinden van deze maatwerkoplossing.”

Eerder had de gemeente besloten dat op grond van de beleidsregels maatschappelijke ondersteuning de betreffende inwoner niet in aanmerking kwam voor een traplift in haar woning. “In dergelijke situaties geldt het primaat van verhuizen. We hebben drie aangepaste woningen aangeboden, doch deze woningen zijn geweigerd.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie