Geld Waddenfonds voor Helderse Helden

Het Waddenfonds schenkt het Reddingmuseum een bedrag van 10.000 euro. Het is een bijdrage voor de realisatie van een reizende tentoonstelling. De kosten bedragen in totaal zo’n 20.000 euro. Zo meldt onze mediapartner Den Helder Actueel.

Het KNRM Reddingsmuseum Dorus Rijkers in Den Helder wil een reizende tentoonstelling ontwikkelen voor 28 basisscholen in de regio Den Helder. De ontwikkeling van de tentoonstelling wordt gedaan door havoleerlingen van Scholen aan Zee. De tentoonstelling wordt gebaseerd op de verhalen van gefilmde interviews met lokale redders in de periode van 1965 tot 2000. Van de tentoonstelling “Helderse Helden” wordt ook een lesprogramma gemaakt voor basisscholen.

De tentoonstelling en het lesprogramma kunnen later mogelijk ook gebruikt worden in musea en scholen in Waddenhavens als Harlingen en Delfzijl. Zo kan een grote doelgroep bereikt worden om de naamsbekendheid van het Helderse Reddingsmuseum te vergroten en daarmee ook de bezoekersaantallen te verbeteren. Een ander belangrijk bijkomend voordeel is het versterken van het netwerk tussen Reddingsmuseum, scholen en andere lokale partijen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie