Geld Waddenfonds naar Den Helder

Het Waddenfonds geeft geld aan twee projecten in Den Helder, zo is woensdag bekendgemaakt. Zowel Foodfort Westoever als “Een aangenaam verblijf” in de Museumhaven kunnen een bijdrage tegemoet zien.

Het Waddenfonds steekt in totaal drie miljoen euro in duurzame recreatie- en toerismeprojecten in het waddengebied. Het bedrag gaat naar acht projecten in de drie Waddenprovincies.

De bijdrage uit het Waddenfonds maakt deel uit van een totale investering van 6,7 miljoen euro in duurzame recreatie en toerisme in het waddengebied.

Foodfort Westoever richt zich op de uitbreiding van het voorzieningenniveau in Den Helder met een accommodatie voor erfgoedlogies in de oude commandantswoning, een museale functie in de oude machinehal en bedieningsruimte, een Stadskwekerij voor het verbouwen van streekeigen voedselproducten en verhuur van fietsen, kajaks en fluistervletten.

Het Waddenfonds ondersteunt dit project met € 86.000,-.

Voor een tweede project in Den Helder komt in totaal € 95.000,- beschikbaar. Het initiatief “Een aangenaam verblijf” richt de aandacht op een langer verblijf van toeristen in de Museumhaven in Den Helder. Er worden toeristische arrangementen mogelijk gemaakt op cultuurhistorisch waardevolle schepen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie