Geen openheid over de schouwburg

Klaas Selie, Henk van Kuijk en Loes Vermeer-Lagerveld hebben de rechtszaak over openheid van financiële gegevens met betrekking tot de schouwburg verloren. De gemeente Den Helder beschikt niet over de gevraagde informatie en hoeft deze dus ook niet openbaar te maken, zo heeft de rechtbank deze week besloten.

De inwoners van Den Helder wilden openheid over alle financiële stukken die betrekking hebben op het verwerven en ombouwen van twee extra gebouwen voor het realiseren van het nieuwe schouwburgcomplex, te weten het voormalig restaurant Waterworld en de voormalige dansschool Rik Niks. Ook wilden ze weten op welke wijze de bestaande begroting vanaf december 2014 is aangepast, gezien de hoge kosten die met deze aanschaf gemoeid waren. Het derde verzoek was inzage in waar de huidige tekorten precies zijn ontstaan, vanuit de exploitatiekosten, de bouw- en verhuiskosten, of beide.

Een WOB-verzoek hiertoe werd eerder door de gemeente al afgewezen, waarna de gang naar de rechter kwam. Die wijst het verzoek nu ook af en gaat mee in het verweer van de gemeente dat zij niet beschikt over deze informatie.

Klik hier voor meer info bij onze mediapartner Den Helder Actueel

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie