Geen nieuwe wachtruimte bus

Een nieuwe, overdekte en verwarmde wachtruimte bij het busstation in de binnenstad is niet te realiseren. Dat concludeert het college na onderzoek hiernaar, op verzoek van de gemeenteraad.

Het college had de raad in juli toegezegd de mogelijkheden voor een wachtruimte te onderzoeken. Die was tot 2009 aanwezig, maar die ruimte is later door Connexxion omgebouwd tot chauffeursruimte. Het pand zelf wordt door Connexxion gehuurd.

“Er bestaat onvoldoende zicht op het aantal passagiers dat gebruik zou willen maken van een verwarmde wachtruimte”, zo schrijft het college aan de raad. “Connexxion heeft aangegeven dat er in principe op dit moment goede overstapmogelijkheden zijn. Dus doorgaans zullen er relatief weinig mensen behoefte hebben aan een dergelijke ruimte.”

In opdracht van het college is onderzocht welke mogelijkheden er zijn om de gevraagde voorziening in de directe nabijheid van het busstation te realiseren.

“Belangrijk is dat gebruikers goed zicht hebben op de bushaltes en een korte loopafstand tussen halte en wachtruimte. ”De optie om in de voormalige stationsrestauratie een wachtruimte te openen vervalt, omdat hier New York Pizza is geopend. De andere optie is het pand op het busstation. Connexxion zegt dat er binnen het pand geen ruimte aanwezig is om de wachtruimte (weer) in te passen.”

Het college komt dan ook tot de conclusie dat een overdekte en verwarmde wachtruimte op het busstation, los van gebruik van de bestaande bebouwing, niet te realiseren is.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie