Geen kind aan de kant

Met als thema “Geen kind aan de kant” vindt zondag 22 mei nabij het Stadspark een betoging plaats voor de rechten van vluchtelingenkinderen. De betoging maakt deel uit van een landelijke manifestatie.

“Het vluchtelingendebat doet veel stof opwaaien”, stelt de organisatie achter de betoging. “De meeste aandacht gaat uit naar vluchtelingen die nieuw in Nederland aankomen, maar het lijden van vluchtelingenkinderen die al langere tijd hier zijn, voltrekt zich onzichtbaar en in stilte.”

Den Helder, één van de zeven plaatsen in Nederland waar ook een gezinslocatie is en waar veel inwoners zich als vrijwilliger inzetten. Mede daarom is onze stad deel van de tournee.

“Geen kind aan de kant!” voert samen met de vluchtelingen in de gezinslocaties campagne voor een eerlijk en onvoorwaardelijk Kinderpardon en het stoppen van arrestaties, opsluiting en uitzetting.

Op 22 mei is er van 14:30 tot 15:30 uur een persconferentie op het Julianaplein met de kinderen uit de gezinslocatie Den Helder. Daarna is er een betoging met verschillende sprekers. “Ook de kinderen uit Den Helder zijn van harte uitgenodigd om samen met hun ouders kennis te komen maken met hun leeftijdsgenoten. Maak een mooie tekening en neem die mee!”

Meer informatie over de gezinslocaties en de campagne is te vinden op de website www.geenkindaandekant.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie