Geen extra beveiliging bij veerhaven

Een paar dagen na de gijzeling in het kantoor van de TESO-veerdienst in Den Helder, zit de schrik er nog altijd goed in. Wel voelen reizigers zich veilig om de overtocht te maken. Dat meldt mediapartner NH.

“Ja…je verwacht het niet hier he?”, vertelt een jongen die de boot naar Texel neemt. “Er gebeurt weleens wat in Den Helder, maar bij de boot naar Texel is het normaal altijd zo rustig”, vindt hij.

“Ik ben toch best wel geschrokken”, vertelt een andere jongen uit Den Helder aan NH “Het is niet normaal en zeker met kerst in je gedachte verwacht je dit niet”, legt hij uit.

Vrijdagochtend pakte een 47-jarige vrouw uit Breezand een vrouw uit Den Helder vast en bedreigde haar met een mes. De gijzelnemer liet op den duur de vrouw los, maar gijzelde vervolgens een TESO-medewerker.

Na ruim twee uur werd de vrouw door een speciale politie-eenheid overmeesterd. TESO laat weten dat het een eenmalig incident is, dus extra beveiliging komt er niet.

De reizigers voelen zich vandaag wel weer veilig en pakken gewoon de boot naar Texel. De verdachte vrouw zit nog steeds vast. Wat haar motieven zijn is nog niet bekend.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie