Gedegen overwinning voor FC Den Helder

Na de uitglijder van vorig week in Heiloo was het voor de veldvoetballers van FC Den Helder noodzakelijk om te winnen en zodoende de aansluiting met de koppositie te behouden. “ik had het vorig week al voorspeld, we houden de drie punten op het heilige gras van de Streepjesberg”, vertelt teammanager Verhoef met een grote glimlach op zijn gezicht.

Het zou uiteindelijk 3-0 worden tegen een goed tegenstand biedend KFC. Zoals gewoonlijk kwamen de Nieuwediepers goed uit de startblokken en in de 25e minuut schoof Darryl van den Broeke, na een assist van Jermaine Bregita, de bal in de korte hoek. “In de rust heeft trainer Guillaume Groot waarschijnlijk een donderspeech gehouden”, vertelt Verhoef.

De ploeg uit Koog aan de Zaan kwam herboren uit de kleedkamer en de rollen waren volledig omgedraaid. “Wij werden onder druk gezet en moesten verdedigend alle zeilen bijzetten om geen tegentreffer te incasseren.” Tegen de verhoudingen in bracht de onverzettelijke Tom van Zandwijk, na weer een voorzet van Jermaine Bregita, de gastheren op een ruimere voorsprong. “Tom gaat altijd voorop in de strijd en daarom is dit doelpunt een beloning voor zijn goede spel van de laatste weken”, aldus de teammanager.

Het mooiste doelpunt van de dag kwam van het been van topscoorder Jermaine Bregita die ongenadig hard, na een bal breed van Duco Swart, de bal tegen de touwen joeg. Door deze zege is FC Den Helder opgeklommen naar de derde plaats en ontvangt volgende week koploper De Zouaven. Streekgenoot ZAP heeft zich door een 5-0 overwinning op de tweede plaats gehandhaafd.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie