Ga mee op de Soepfiets

Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Noord-Holland zoekt naar vrijwilligers die minimaal eens per maand met de soepfiets op pad willen.

Iedere donderdag zoekt het team van de Soepfiets naar mensen die op straat leven en slapen. Als vrijwilliger van de Soepfiets helpt u deze mensen om de eerste stap richting verbetering te zetten.

Het team van de Soepfiets bestaat minimaal uit twee medewerkers. Op donderdagavond vertrekken zij rond 19:00 uur vanuit Bij Bosshardt aan de Loodsgracht 2 om warme soep en brood aan dak- en thuisloze mensen aan te bieden. Zo laten we zien dat de mensen op straat niet vergeten worden.

De medewerkers van de Soepfiets proberen met zorgmijders, mensen die geen gebruik maken van de aanwezige voorzieningen, in contact te komen en hen door te verwijzen naar de reguliere hulpverlening.

Vorig jaar startte het Leger des Heils de Soepfiets vanwege signalen uit de stad waaruit bleek, dat er ondanks alle extra bedden die er bij de nachtopvang beschikbaar waren, nog steeds mensen op straat sliepen. Als vrijwilliger van de Soepfiets helpt u mensen om de eerste stap richting verbetering te zetten.

Heeft u interesse? Neem dan contact op met: Janneke Mekken tel: 06-11171857

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie