Ga ,,Boefproof” er op uit

Het mooie weer komt er nu hopelijk echt aan. Dan trekken we er de komende weken weer massaal op uit: even uitwaaien op het strand, een terrasje pikken in een leuke stad of met het hele gezin naar de dierentuin.

Een dagje onbekommerd genieten: heerlijk natuurlijk. Maar geen vrijbrief om ook je verstand op ‘uit’ te zetten. Dagjesmensen vormen namelijk een verleidelijke prooi voor het dievengilde.

Insluipers, autokrakers, tasjesdieven, ze weten als geen ander dat mensen met de zomer in hun bol vaak net wat minder alert zijn dan anders. Dat begint al bij het verlaten van de woning.

De meeste mensen zullen, voordat ze op vakantie gaan, nog eens extra controleren of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten en misschien de buren gevraagd hebben om een oogje in het zeil te houden. Maar doet u dat ook bij een dagje uit?

Telefoons zijn tegenwoordig vaak onmisbaar, maar bij het zwembad of op het strand draag je ze liever ook niet de hele tijd met je mee. Op www.boefproof.nl staan tips om je telefoon binnen 15 seconden ‘boefproof’ te maken. Je vindt er tips over het beveiligen van je smartphone en informatie over wat je moet doen als je telefoon gestolen is.

Diverse preventietips staan op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen: www.politiekeurmerk.nl

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie