Foutje bij aanbesteding renovatie

Er zijn geen partijen benadeeld bij de aanbesteding van de renovatie voor het huidige stadhuis. Dat stelt het college in antwoord op vragen gesteld door de fractie van Sociaal Lokaal Den Helder.

KEI-Advies heeft het kort geding waarmee werd gedreigd ingetrokken en ook is er nooit sprake geweest van een spreekverbod voor een medewerker van Coare. Ten aanzien van de aanbesteding is wel een foutje gemaakt, zo geeft het college toe.

“Bij de beoordeling is de fout gemaakt dat een van de betrokken partijen ten onrechte niet afgewezen is op de beoordeling van de minimale eisen. Hierdoor zijn in het proces daarna verwachtingen geschapen. Een en ander is hersteld door het uitvoeren van een herbeoordeling.”

De fouten hebben volgens het college niet geleid tot het benadelen van een van de betrokken partijen. KEI-Advies heeft na de herbeoordeling het kort geding ingetrokken. De gemeente vergoedt de gemaakte proceskosten aan KEI-Advies. Die kosten bedragen 3.750 euro.

Tot slot laat het college weten dat nog niet duidelijk is wat er gaat gebeuren met het deel van het stadhuis dat nu buiten de renovatie valt, omdat het straks niet langer nodig is voor de huisvesting van het ambtelijk apparaat.

De vierkante meters die straks vrij zijn kunnen worden verhuurd, verkocht of mogelijk gesloopt. Daarover valt later pas een besluit, naar verwachting op 16 oktober als ook het investeringskrediet door de gemeenteraad wordt behandeld.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie