Foto’s en etsen in dubbel-expositie

In Windkracht 13 en de Kunstuitleen is zondagmiddag een expositie geopend van Daniek Dijkstra en Krin Rinsema.

Daniek Dijkstra is jonge kunstenares uit Utrecht die fotografie heeft gestudeerd aan de Hogere school voor Kunst te Utrecht (HKU) waar zij niet de algemene foto-opleiding heeft gedaan, maar haar eigen richting en techniek eraan heeft gegeven.

Zij werkt met found footage (onderdelen uit foto’s uit de media, oude familiefoto’s etc.) en eigen foto’s waar zij onderdelen uithaalt zoals ogen, mond, neus, etc.  Met  behulp van de computer wordt dit alles op canvas gezet samen met andere elementen waardoor een nieuw fantasiepersoon ontstaat. Zie ook www.daniekdijkstra.com

Krin Rinsema die sinds kort in Hippolytushoef is een kunstenares die in 1980 begon aan een opleiding tekenen. Doel was om in dat vak les te gaan geven. Dat beviel niet waarna zij de Vrije Academie volgde waar ze zich specialiseerde in etsen. Dit boeit haar: je ontwerpt namelijk alles in spiegelbeeld en het is maar afwachten hoe het eruitziet als je het af drukt. Zie ook www.krinrinsema.nl.

De expositie in Windkracht 13 aan de Weststraat en de Kunstuitleen Den Helder op Willemsoord is te zien tot 19 mei. Voor de openingstijden zie: Windkracht 13 en www.kunstuitleen-denhelder.nl.

Op de foto vlnr: Krin Rinsema, galeriehoudster Els Ellen en Daniël Dijkstra. (Foto: Giel Slangen)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie