Forse investering in Kustwachtwachtcentrum

De overheid investeert honderd miljoen euro in een nieuw Kustwachtcentrum op het terrein van de Koninklijke Marine in Den Helder. Zo meldt de Helderse Courant.

Daarnaast krijgt het centrum de beschikking over nieuwe schepen en vliegend materieel, waaronder ook heli’s. Het personeelsbestand gaat met de helft omhoog, wat uiteraard ook goed nieuws is voor Den Helder en de regio. Nu werken vijfendertig mensen bij het Kustwachtcentrum en dat zullen er in de nabije toekomst dus zo’n zeventig zijn.

“De forse investeringen zijn volgens directeur Ronald Blok van Kustwacht Nederland nodig om de veiligheid op het Nederlandse deel van de Noordzee blijvend te waarborgen.” Aldus het dagblad.

Het Kustwachtcentrum op de Nieuwe Haven coördineert niet alleen reddingsacties op zee, maar speelt ook een rol in de bestrijding van vervuiling, smokkelarij en illegale visvangst. Daarnaast wordt het steeds drukker op de Noordzee. Dat maakt de scheepsnavigatie ingewikkelder, zeker nu steeds meer maritieme windparken aangelegd worden. (Bron: nhd.nl. Foto’s site Kustwachtcentrum)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie