Formateurs inventariseren wensen partijen

Na een gesprek met Carlo Assorgia (Beter voor DH) en Harmen Krul (CDA) hebben de beide formateurs Kees Boelema Robertus en Hans Huibers de formatieopdracht voor een nieuw college voor Den Helder van Beter voor Den Helder en het CDA aanvaard. Beide heren gaan eerst nader kennismaken met de beoogde coalitiepartijen. 

Hun opdracht is om zo spoedig mogelijk een college te formeren van Beter voor Den Helder, CDA, VVD, Seniorenpartij, Stadspartij Den Helder, PvdA en ChristenUnie dat kan rekenen op een stabiele basis in de gemeenteraad voor de komende vier jaar. Zij hebben daarbij de ruimte om alle stappen, die zij daarvoor noodzakelijk achten, te zetten. Aldus het stadhuis in een persbericht.

Robertus en Huibers beginnen donderdag 17 mei met hun werkzaamheden. Als eerste stap zullen zij afzonderlijk met alle zeven beoogde collegepartijen spreken, voor een nadere kennismaking en om een beeld te krijgen van de inhoudelijke en politieke wensen van de 7 partijen. Na deze gesprekken zullen zij bepalen wat de wenselijke en noodzakelijk vervolgstappen zijn.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie