Fit en gezond in de wijk

Bij het winkelcentrum Schooten Plaza wordt op 10 mei het evenement ‘Fit en gezond in de wijk’ georganiseerd. Iedereen is welkom om te ervaren welke organisaties, zorgverleners en diensten ondersteunen bij fit zijn, blijven en langer thuis wonen. Er zijn ook diverse activiteiten tussen 9:00 en 16:00 uur.

Het is belangrijk dat mensen met elkaar verbonden zijn. Volgens de organisatie is 20% van de huishoudens 75 jaar of ouder en is de wijk het meest vergrijsde deel van Den Helder. Tijdens het evenement staan alle activiteiten in het teken van fit en gezondheid. Wat is een gezonde leefstijl en wat kun je daar zelf aan doen? Dieet & Co geeft informatie en advies op het gebied van gezonde voeding en organiseert twee keer een supermarkt rondleiding.

Fysiotherapie De Schooten geeft workshops over bewegen. Omring organiseert een Gezondheidsplein in de nieuwe winkel aan de Baljuwstraat 7. De nieuwe Omringwinkel wordt eerst feestelijk geopend. Vervolgens kunnen bezoekers in het winkelcentrum ervaren hoe het ervoor staat qua gezondheid, wonen en mobiliteit. Dit door middel van een oog- en oortest, health check en rollator- en scootmobielkeuringen.

Samen sporten
Op de basisscholen van De Schooten wordt kennisgemaakt, in samenwerking met Team Sportservice, met The Daily Mile. Dit is een concept om kinderen dagelijks aan het bewegen te krijgen. Gedurende deze week gaan schoolkinderen 15 minuten hardlopen, joggen of wandelen. Er is aangetoond dat dit niet alleen de conditie verbetert, maar ook het algemeen welzijn. Ook de ouderenbonden in Den Helder haken aan bij The Daily Mile, zodat oud en jong samen kunnen wandelen in de wijk.

Daarnaast wordt op 10 mei aandacht besteed aan de nieuwe mogelijkheden van gedeeld vervoer voor bewoners van de wijk. Er wordt een kijkje in de toekomst gegeven met als doel om (samen) zo zelfstandig mogelijk te blijven.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie