Fietsersbond controleert knelpunten

De provincie heeft de Fietsersbond gevraagd een overzicht te maken van knelpunten in het fietsnetwerk. Dit omdat de provincie onveilige punten wil oplossen en goede, veilige en snelle fietsverbindingen naar bijvoorbeeld OV-knooppunten, scholen en winkelcentra wil realiseren.

De Fietsersbond heeft de handschoen opgepakt en gaat met haar vrijwilligers het fietsnetwerk controleren. Voor deze klus gaat de afdeling Noordkop met enkele enthousiaste fietsers dit voorjaar de belangrijkste delen van het fietsnetwerk bekijken.

In de Kop van Noord-Holland worden zeven routes (250 km) gefietst, gecontroleerd en in beeld gebracht. De vrijwilligers bekijken of de fietsroutes voorzien zijn van veilige fietspaden, of de oversteken veilig en overzichtelijk zijn en of de routes comfortabel en aantrekkelijk zijn.

Ook kijken ze naar barrières in de routes, zoals te lange omwegen, obstakels als paaltjes en dergelijke. Ook ontbrekende schakels komen in beeld.

Daarnaast kunnen alle Noord-Hollandse fietsers ook knelpunten doorgeven op het Fietsersbond meldpunt, via de website www.fietsersbond.nl/meldpunt of via de Fietsersbond Meldpunt app voor Android telefoons. Voor verdere inlichtingen kan men mailen naar noordkop@fietsersbond.nl of bellen naar de secretaris 0224-296926.

De provincie zal de resultaten gebruiken om – in overleg met de wegbeheerders Den Helder, Hollands Kroon, Schagen, Texel en het Hoogheemraadschap – te besluiten welke knelpunten het eerste aangepakt moeten worden.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie