Feyenoord komt naar Den Helder

Nu niet meteen denken dat Robin van Persie de Helderse voetbalvelden komt bezoeken, maar het zijn echter wel de zaalvoetballers van sportclub Feyenoord die naar Den Helder komen om hun kunsten op zaterdag 8 september om 19.30 uur in sporthal De Brug te vertonen.

De tegenstander uit Rotterdam is een ambitieuze zaalvoetbalclub, die elk jaar een stapje dichter naar de top van de eredivisie wil zetten. Dit jaar is minimaal het bereiken van de play-offs om het kampioenschap van Nederland het grote doel. De ploeg uit de havenstad heeft niet voor niets als strijdkreet: “Niet lullen, maar poetsen.”

De eredivisie heren zaalvoetbal heeft een ware metamorfose ondergaan. HV/Veerhuys en Watergras uit Gouda zijn aan het eind van het seizoen afgedaald naar de eerste divisie. Watergras was direct gedegradeerd en HV/Veerhuys moest, in de nacompetitie, zijn meerdere erkennen in Zeemacht. De Helderse ploeg heeft in de finale van de nacompetitie na strafschoppen verloren van ZVV Eindhoven, waardoor laatstgenoemde is gepromoveerd naar de eredivisie na een jaar afwezigheid.

White Stones is vorig jaar kampioen geworden in de eerste divsie A en is daarom gepromoveerd naar de eredivisie. PFC/Pro sport centrum is kampioen geworden in de eerste divisie B en is daarom ook gepromoveerd naar de hoogste klasse! PFC/Pro sport centrum is gefuseerd met WSV Apeldoorn en zal daarom uit komen onder de naam Futsal Apeldoorn. Zeemacht is de laatste ploeg die de eredivisie compleet maakt en maakt na jarenlange afwezigheid de rentree op het hoogste zaalvoetbalplatform van Nederland.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie