Feilloze penalty van Henk van Kuijk

‘Net over de lijn’. Zo heet het nieuwe boek van Henk van Kuijk. Zondag 9 december wordt het gepresenteerd.

Henk van Kuijk is een Helderse zanger/gitarist en schrijver/journalist. In 2008 schreef hij een boek met korte verhalen Wie wil er nou in Den Helder wonen???”, dat ook vertaald werd in het Engels. En in 2016 De Helft plus Een is Gemeen’, over creatief beslissen.

Als chansonnier van eigen Nederlands werk heeft hij een groot repertoire. Zijn liedjes omlijst hij vaak met komische verhalen, dat is wel te herkennen in zijn nieuwe boek ‘Net over de lijn, een vijftigtal komische columns over grappige verschijnselen in de sport.

Hij publiceerde een aantal ervan al voor internetkranten in Almere en Amsterdam. Het is een alleraardigst cadeau voor de feestdagen. Je leert er bijvoorbeeld uit hoe je een feilloze penalty kan nemen, of hoe het Plan Kuijk nuttig kan zijn voor het Nederlands elftal. Waarom “shoot” zo’n rare hockey-regel is. Hoe goed het Engels van Van Gaal is. En waarom de dopjes uit de oren van de wielrenners moeten. Cartoonist IJf Blokker en fotograaf George Stoekenbroek leverden fraaie illustraties voor het boek.

Op zondag 9 december om 14.00 uur presenteert en signeert Henk zijn nieuwe boek in Restaurant Kunst & Kitchen op Rijkswerf Willemsoord.

Hij leest enkele columns voor, praat met zijn publiek, en zingt ook enkele toepasselijke, sportieve liedjes van eigen hand. Hier en daar kan het publiek meezingen. Het boek is verkrijgbaar bij Bruna Julianadorp en stad, en via hm.vankuijk@kpnmail.nl. Het kost 15 euro. Het is ook te vinden in Bibliotheek School 7.

Foto: DHA

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie