Feestje voor Marineluchtvaartdienst

Alhoewel de eigenlijke verjaardag al op 18 augustus was, vierde de Marineluchtvaartdienst (MLD) vrijdag haar 100e geboortedag. Dat begon op Maritiem Vliegkamp De Kooy met een herdenkingsceremonie.

Naast actief dienend en voormalig personeel waren aanwezig de Commandanten Luchtstrijdkrachten, Zeestrijdkrachten en Defensie Helikoptercommando (DHC). Onder dat laatste onderdeel valt het huidige MLD-personeel en de NH90 maritieme helikopters.

De drie commandanten legden namens hun organisatie een krans, net als veteranen en nabestaanden. Vijf NH90’s vlogen een missing man-formatie, waarbij een toestel boven de paradeplaats uit de formatie brak.

De dag werd aan het begin van de middag vervolgd met de presentatie van een boek “Een eeuw Marineluchtvaartdienst”, geschreven door een aantal prominente oud-MLD’ers. Daarna vond een grote reünie plaats voor alle voormalig en actief dienend MLD-personeel en hun luchtmachtcollega’s van het DHC.

Zij konden kijken naar een static show van diverse vliegtuigen en helikopters, opgesteld op het platform van het Maritiem Vliegkamp. In de loop van de middag was er een vliegshow van moderne en historische toestellen. De dag werd afgesloten met de traditionele Indische maaltijd, de zogenoemde blauwe hap.

LOS Mediapartner NH maakte het volgende verslag:

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie