Feestelijke opening lichtprojectie V&D

Van 18 december tot en met 8 januari is op de gevel van de voormalige V&D een uniek kunstwerk te zien. Een 46 meter brede lichtprojectie op de witte gevel.

Een kunstwerk voor en door de Helderse inwoners. Om 16.30 uur is iedereen welkom tegenover het voormalige pand van de V&D. Figurantengroep Ouderwetz en maritieme folkband het Scheepsfolk verzorgen het entertainment.

Diverse inwoners hebben materiaal aangeleverd voor dit bijzondere project. Ook materiaal gehaald uit de collecties van de musea en uit andere inspirerende documentatie, aanwezig in de stad.

De kunstenaars Femke Kempkes en Machteld Aardse zijn aan de slag gegaan met tekstfragmenten van de inwoners, uit brieven, boeken, notities, gedichten en liederen door de tijd heen. Het thema “vertrekken en terugkomen in Den Helder” stond hierbij centraal.

Vanaf 16.45 uur horen de aanwezigen meer over de totstandkoming en achtergrond van het lichtkunstwerk, draagt stadsdichter Marja Lely een speciaal voor het lichtkunstwerk gemaakt gedicht voor en zal de gevel van het pand voor de eerste keer worden verlicht door de projecties van kunstenaars Machteld Aardse en Femke Kempkes.

Om 17.00 uur wordt het geheel afgesloten met een warme traktatie. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie