Feestelijke Koningsdag

Op de kou en een enkele bui na was het best een aardige Koningsdag in Den Helder en omstreken. In Julianadorp waren de eerste deelnemers aan de vrijmarkt zo rond half zeven in de ochtend op het Loopuytpark.

Als alle kleedjes liggen, dan verschijnen de eerste bezoekers tegen negen uur. Afke staat met haar dochter Carolina klaar om haar spulletjes te verkopen. ,,Ja het is wel koud” zegt de Julianadorpse. Kleding, fietsen, koffers, schoenen en nog wat meer aardige spullen liggen uitgespreid op het kleed van moeder en dochter.

Ook Marielle Dobbe is er met de spulletjes die thuis klaar gezet waren om te worden verkocht op de vrijmarkt.
,,Vanmiddag doen we mee met de spelletjes en vanavond kijken we thuis TV om te zien hoe de koning zijn verjaardag heeft gevierd”.

Op de vrijmarkt op Willemsoord waren nog plaatsen vrij. Er waren mensen al vroeg gekomen maar dat bleek op daar helemaal niet nodig. ,,Wij waren hier om kwart voor zeven maar er is zoveel ruimte, dus je kunt hier altijd zo je kleedje kwijt” zegt Ilona die zelf ook wat spulletjes heeft uitgestald.

Ilona heeft ook kinderkleding op het kleedje liggen. ,,Ja de kinderen zijn er uitgegroeid en dan kun je er wellicht nog iemand blij mee maken. Even verderop staat Chantal die haar spulletjes ternauwernood kon redden toen er een hagelbui losbrak.

,,Bij mijn buren aan de overkant ging het mis, daar kwam door een windvlaag het zeil omhoog zodat er het nodige stuk viel”. aldus Chantal.

Wouter staat op de vrijmarkt op Willemsoord met z’n twee zoons. ,,Gisteren waren we op een vrijmarkt in Alkmaar en vandaag staan we in ons eigen Den Helder om het overgebleven spul te verkopen en dat lukt aardig”.

Het is vooral veel kleding wat Wouter heeft uitgestald. ,, Wat ik vandaag niet verkoop gaat vandaag naar de kledingbank, daar komt het altijd goed terecht”. zegt Wouter.

Ook in de Visbuurt was het feest. Daar komt in de Beukenkampstraat een hele optocht de hoek om. Voorop loopt Jan Boon met zijn draaiorgel en alle kinderen met versierde fietsen komen er achteraan. Ook ’s middags zou het nog lang feest blijven in en rond de Viskom.  
Meer foto’s op www.losdenhelder.nl

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie