Feest voor geslaagden van Mavo aan zee

Leerlingen van de middelbare school kregen op woensdag 12 juni de uitslag van hun examens. Mavo aan Zee maakte er een groot feestje van, met vele vlaggen en zelfs ijs van ijssalon Aris Laan.

Het percentage geslaagden bij Mavo aan Zee was dit jaar hoger dan de afgelopen jaren. Van de 190 leerlingen zijn er dit jaar 166 in een keer geslaagd, 87%. Er zijn 22 leerlingen die aankomende week weer aan de bak moeten om maandag, dinsdag of woensdag een herkansing te maken. Dit betekent dat er maar twee van de 190 leerlingen definitief zijn gezakt.

Volgens Wiebo Bruinsma, de afdelingsleider van Mavo aan Zee, is de verwachting dat het slagingspercentage na de herkansingen op 94% zit.

Veranderingen
Er hebben veranderingen plaatsgevonden bij het begeleiden van leerlingen. Sinds dit school jaar hebben alle leerlingen op Mavo aan Zee een persoonlijke coach. Vroeger hadden de leerlingen per klas een mentor. Het doel van deze verandering is meer aandacht voor de begeleiding van leerlingen. Ook zijn ze gestopt met de lessen van een uur, alle lessen duren nu 45 minuten, waardoor er meer lesblokken per week zijn en docenten hun leerlingen vaker zien.

Wiebo Bruinsma is trots op het feit dat het percentage gestegen is. “Ik denk dat dit positieve effecten heeft gehad. Ik geloof echt dat het heeft bijgedragen aan de betere resultaten. We werken elke dag nog aan de basis kwaliteiten van de lessen en hoe we hier op school werken.”

Het laatste feestje voor deze leerlingen met Mavo aan Zee is tijdens de diploma-uitreiking, op vrijdagavond 5 juli.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie