FC Dordrecht wint Helders Elftal voetbaltoernooi

FC Dordrecht is de winnaar geworden van het Helders Elftal voetbaltoernooi op de Streepjesberg. In de finale werd NEC verslagen, al waren daar wel strafschoppen voor nodig.

De ploeg uit Nijmegen was donderdag duidelijk te sterk voor de Helderse selectie en Dordrecht won in de slotseconde van Telstar. Beide finalisten waren vorig seizoen deelnemers aan de nacompetitie voor promotie naar de eredivisie. NEC werd in de halve finale uitgeschakeld door Emmen en de ploeg uit Dordrecht kwam in een kraker net te kort tegen Sparta. Maar dat beide ploegen tot de top van de eerste divisie behoren, was duidelijk aan het spel te zien. Technisch goed voetbal en af en toe werd het publiek getrakteerd op enkele fraaie hoogstandjes.

Na een aftastende fase kreeg de ploeg uit Nijmegen de overhand, wat resulteerde in een strafschop gegeven door de goed leidende vrouwelijke scheidsrechter Shona Shukrula. De penalty van Anass Achahbar werd echter door de uitstekende Dordtse keeper Bryan Janssen gestopt. Deze goed coachende keeper werd dan ook terecht uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi. Uit de ontstaande counter kwam FC Dordrecht op een onverwachte voorsprong, door Oussama Zamouri.

In de tweede helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd en naarmate het einde naderde ging NEC nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Vlak voor tijd kwamen de Nijmegenaren verdiend op gelijke hoogte, door een treffer van Robin Buwalda. Geen verlenging, maar direct een serie van vijf strafschoppen, om en om genomen. Door toedoen van met name de Dordrechtse keeper Petar Stoskovec trok zijn ploeg aan het langste eind. Niet alleen won FC Dordrecht dit toernooi, maar werd ook uitgeroepen tot sportiefste ploeg. De prijs voor de beste speler was voor Anass Achahbar.

De wedstrijden werden gemiddeld genomen bezocht door zo’n 400 toeschouwers. Dat hadden er best een paar meer mogen zijn. Toch kan de Stichting Helders Elftal terugkijken op een geslaagd evenement.

Foto’s: DHFOTO

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie