FC Den Helder wint in Heiloo

Ondanks dat de stand anders doet vermoeden, hebben de veldvoetballers van FC Den Helder een gemakkelijke 1-2 overwinning behaald tegen De Foresters. Binnen twee minuten weet David Albert, na een assist van Delano Vital, de eerste treffer te maken. “Het is altijd lekker als je zo snel op voorsprong komt”, vertelt teammanager Richard Verhoef.

“Als dan na 20 minuten door Bas van Steinvoort uit een vrije trap de 0-2 valt, dan kunnen we lekker in het najaarszonnetje van de wedstrijd genieten.” De tweede helft was van beide kanten een stuk rommeliger en zowel de Helderse bezoekers als de gastheren uit Heiloo kwamen niet tot grote kansen. In de slotfase lukt het Angelo Simmons niet om een grote mogelijkheid te benutten en het duel definitief te beslissen. Uit de tegenaanval weet Foresters de aansluitende 1-2 te maken en werd het, tegen de verhoudingen in, toch nog spannend.

De Helderse keeper Jelmer Philip moest in de blessuretijd met een goede redding in actie komen om de drie punten toch binnen te halen. “Volgende week moeten we bij de buren HSV op bezoek”, meldt Verhoef. “Eigenlijk hadden we het vandaag tegen beide tegenstanders ieder een helft moeten opnemen, dat scheelt een hoop reiskosten. En dan natuurlijk wel meteen zes punten in de kofferbak mee terug naar Den Helder, maar dat laat de KNVB niet toe, het is echter toch wel uniek om twee achtereenvolgende uitwedstrijden naar hetzelfde dorp te moeten.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie