FC Den Helder wint eindelijk van De Spartanen

Uitgerekend de tegenstander van zondag hield FC Den Helder twee jaar geleden uit de tweede klasse. Door het kampioenschap van FC Den Helder kwamen de twee kemphanen elkaar nu echter weer tegen. Dit keer was er revanche voor de Nieuwediepers, door een 1-3 overwinning.

“Uit tegen Spartanen, altijd lastig”, weet teammanager Richard Verhoef met een grote grijns te vertellen. “Niet alleen ons team, maar ook het tweede gaat altijd met lege handen naar huis uit Wognum. Gelukkig hebben we de ban gebroken.”

In de beginfase waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd en na een half uur spelen was Jermaine Bregita verantwoordelijk voor de 0-1 ruststand. Niet lang na de rust maakte de jonge Angelo Simmons, na een crosspass van Tom van Zandwijk, de tweede treffer. Het antwoord van de Wognumse ploeg kwam na een klein uur spelen, het was Dave Severins die de aansluitende treffer liet aantekenen. Wie anders dan topscoorder Jermaine Bregita bracht opluchting in het Helderse kamp, door een corner snoeihard tegen de touwen te koppen. Door een slotoffensief van Spartanen moest keeper Jelmer Philips nog enkele reddingen verrichten, voordat de punten eindelijk uit Wognum mee genomen konden worden.

FC Den Helder is door deze overwinning opgeklommen naar de derde plaats en krijgt volgende week SVW’27 op bezoek.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie