FC Den Helder weer niet opwassen tegen ZAP

Vorig jaar verloor de Helderse ploeg op de streepjesberg, het bastion van FC Den Helder, met 0-3 van ZAP. En ook dit weekend kwam het team van trainer John Dobma met 1-3 tekort tegen de Polderse ploeg.

“Door de zegereeks van vijf wedstrijden keken we deze derby met veel vertrouwen tegemoet”, vertelt teammanager Richard Verhoef. “Het is mij een raadsel waarom we zo matig aan dit duel begonnen. Het kan de grote druk of de wedstrijdspanning zijn, maar het gros van onze ploeg haalde niet het normale niveau.”

De Breezandse ploeg kwam dan ook terecht op een 0-1 voorsprong door Jeroen Pater. Uit het niets was David Albert, na een half uur, verantwoordelijk voor de 1-1 ruststand uit een vrije trap. Deze gelijkmaker werkte bevrijdend voor de Nieuwediepers en de strijd werd gelijkwaardiger.

Ook in de tweede helft werd deze lijn doorgezet door de Helderse ploeg en de gastheren creëerden een veldoverwicht, wat echter niet in grote kansen resulteerde. “We zijn er nog steeds niet over uit of de toekende vrije trap terecht was, maar deze kans brengt de tegenstander wel weer aan de leiding”, baalt Verhoef nog na. FC Den Helder probeerde door enkele wissels de gelijkmaker af te dwingen, maar kreeg de bekende deksel op de neus. Freek Vrenegoor liet het Polderse gedeelte van de vele toeschouwers juichen en bracht de 1-3 op het scorebord. Het zat het team uit de Marinestad duidelijk niet mee, want de anders zo trefzekere Jermaine Bregita wist in blessuretijd nog een geweldige kans om zeep te helpen.

Zouaven neemt de koppositie toch wel verrassend van Kolping Boys over, na een 3-1 winst. FC Den Helder en ZAP staat gezamenlijk op vier punten van de koploper op de derde plaats. De strijd in de tweede klasse brandt over twee weken weer los en dan neemt FC Den Helder het op tegen Foresters en de Polderse ploeg krijgt Beemster op bezoek.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie