FC Den Helder weer de sterkste

De veldvoetballers van FC Den Helder zijn door een ruime 6-1 overwinning op HCSC voor de tweede achtereenvolgende keer Helders kampioen geworden. Op de Streepjesberg, het thuisterrein van FC Den Helder, werden zaterdag de finales afgewerkt.

In de eerste wedstrijd was JVC met 2-0 te sterk voor Zeemacht, na een 1-0 ruststand en pakte daardoor de derde plaats. HCSC bereikte de finale door vorige week met 2-1 de Julianadorpers te verslaan en ook de shoot-outs te winnen, zodat ze 1 punt boven JVC eindigden. Tegenstander FC Den Helder was te sterk voor achtereenvolgens HCSC en Zeemacht, maar verloor verrassend van JVC.

In de finale waren beide partijen de eerste helft nog enigszins gelijkwaardig, maar de grootste kans om de score te openen was voor Kenny Gerssen, die een penalty miste. De aanvalsleider van FC Den Helder maakte voor de rust wel de 1-0. In de tweede helft waren de gastheren veel te sterk voor HCSC en door doelpunten van Jermaine Bregita, Angelo Simmons (twee maal) en Delano Vital (tweemaal) kwam de eindstand van 6-1 op het scorebord. De spreekwoordige eer werd gered door een doelpunt van Timo Swart van HCSC.

FC Den Helder ontving een cheque ter waarde van duizend euro aan sportartikelen. Ook voor de andere deelnemers waren er cheques, maar voor een minder bedrag.

(Foto via facebook FC Den Helder)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie